мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия

Действително ли сеансите по мезотерапия са безболезнени?

Да, сеансите по мезотерапия не причиняват никаква болка на всички. За да се уверите , трябва просто да се замислите какво всъщност се явява мезотерапията. Миниатюрна инжекция, с която в вашия организъм се вкарват положителни и нутритивни вещества справящи се с най-разпространените проблеми с кожата – от захабяване и отпускане, до пъпки, всякакви петна и оцветявания. Е, всъщност няма защо да се притеснявате. Манипулацията по мезотерапия изобщо не е свързана с усещането на силна болезненост или нежелани усещания. Онова, което бихте усетили, може да е нежно бодване или парене в обработената област.

Мезотерапия – какво ще ви посъветваме

Продължаваме с няколко полезни съвета за дните, когато ще се подложите на мезотерапия. Тези препоръки помагат за това какво трябва да се прави и кое не бива да се прави непосредствено преди и след мезотерапията, заедно с шансовете за максимум удължение на последствията от инжектирането. Това са необходимите ни хрумвания към всички, доверили се на мезотерапията:

– само медицинско заведение – това е началният и всъщност най-ценен съвет, който касае мезотерапията, за който да внимавате. Мезотерапията е необходимо да се прави само в в кабинет на лекар или професионални клиники. Не се подмамвайте от това, че процедурата свършва много бързо и без проблеми. Тъй като става въпрос за личното ви здраве и личната ви красота, и не е добре да се предоверявате в ръцете на случайни хора.

– максимално много знания – не се страхувайте да питате и да изискате повече знания в посока на процедурата по мезотерапия, която сте избрали да ви бъде приложена, и включените в нея съставни части. Колкото повече знаете всичко което ще се случи, най-добре. Хубаво ще е например да се интересувате какви неща ще ви инжектират. Поискайте да знаете дали субстанциите са закупени от фирмата производител или оторизирани подизпълнители, както и има ли гаранции за тяхното качество. При положение че манипулацията по мезотерапия доказано се извършва в тенденция с отличните модерни образци в въпросната област, специалистите няма да се дърпат да са максимално изчерпателни в отговорите на всички ваши въпроси.

– не се залъгвайте по цената на мезотерапията – ако ви намекнат за извършване на манипулация по мезотерапия на доста по-ниска цена спрямо пазарната, замислете се дали рискът си струва. Нашият екип ви умоляваме да не правите никакви компромиси с качествената технология по мезотерапия, защото това по-късно е възможно да доведе до формиране на неподходящи и още повече опасни реакции за здравето и красотата.

– буквално преди мезотерапията – знаем за определени вещества, за които се препоръчва да не се ползват буквално преди правенето на процедурата по мезотерапия. С „директно“ в този момент искаме да кажем 24 часа преди въпросната активност. Какви са тези забранени за употреба течни вещества? За такива това са аспирина и всякакви други съдоразширяващи елементи, но и различните видове алкохол. Има случаи, в които взимането на споменатите неща преди мезотерапия може да доведе до гадни последици за вашето здраве.

– буквално след мезотерапията – след завършване на активността по мезотерапия, също е нужно следването специфични правила и смислени практики. На първо място, поне няколко часа след мезотерапията не си слагайте грим. Вземането на душ или вана и респективно мокренето на обработената област за втори път е грешка. Втората ни препоръка към всеки клиент е валидно за по-дълъг период, и по-конкретно два дни и две нощи два пъти по 24 часа след завършване на практиката по мезотерапия. Бъдете внимателни в посоченото време да не се излъжете с пренатоварвания или прекалени натоварвания , заради които ще получите червени лицеви петна, както и да не се подлагате на каквито и да е процедури с топлина сауна, парна баня.

– дарете си дълготрайни резултати – както помните, придобиването на продължителни ефекти от манипулацията по мезотерапия силно се влияе от персоналните ви постъпки и навици. Засилването на плюсовете на мезотерапията е крайно включено в внимаването в определени диети, опазването на тялото в добра форма и , разбира се, следването на здравословен начин на живот. За повече информация що се отнася до добрите практики след приключване на практиката по мезотерапия, попитайте избрания от вас специалист.

мезотерапия 1
мезотерапия

Мезотерапията – добра процедура от главата до петите

Обикновено сесиите по мезотерапия се групират на два вида – за лика и за тяло. Като мезотерапията за главата е подходяща към обогатяване и разведряване на кожата на лицето, дарявайки ѝ здравословен и красив външен образ. Освен това, мезотерапията за тяло притежава и други полезни плюсове, включително активизиране намаляването на мастните участъци. И по-натам да се запознаем с всички важни факти, които трябва да знаете за различните видове мезотерапия:

1. Мезотерапия за лице – въпросния вид мезотерапия е подходящ за лицето ви, областта на шията. Най-важното е да гарантира на въпросните зони търсените субстанции . Дали е полезна мезотерапията за вашето лице? Не забравяйте, че с годините по кожата се появяват доста бръчици. Те биват например отпускане на кожата, липса на нейната свежест, изменение на нюанса и, разбира се, появяване на бръчки. Мезотерапията ще ви подпомогне да заобиколите същите неприятни резултати и да спасите здравия и хубав външен вид на вашата физиономия. Предимствата от прилагането на мезотерапията за вашия лик спомагат за дълготрайно добиване на млад вид на кожата, отстраняване на дребни бръчки, едновременно с премахване на омразните торбички и тъмните кръгове в областта на очите. Представяме ви чудо, помагащо на лицето да придобие вид близко до свежо.

2. Мезотерапия за тяло – вече разбрахте, мезотерапията за нашите тела е по-различна от гореописаната по своята задача и употреби. Процедурата е полезна най-общо към премахване на повечето мазнини и привеждане на желаната част от нашето тяло в мечтаните мерки. Този процес се извършва като влияе към алфа – и бета – рецепторите на мазнините и техните клетки. Можем да ви разясним изключително лесно как точно работят същите рецептори. Нека кажем, че те служат за начална и крайна точка за мазнините. По принцип през алфа – рецепторите мастните клетки получават мазнини за складиране, докато бета – рецепторите ги извеждат само когато се нуждаем от още количество енергийни сили . Тогава се притича на помощ мезотерапията като практика. Вкараните посредством мезотерапията полезни субстанции засилва активността на бета – рецепторите за да се стигне до извеждане на мазнините и също така спират повторно приемане на мазнини в клетките чрез алфа – рецепторите. Ето така се реализират редица приятни за човек качества. В зависимост от конкретната зона на поставяне на мезотерапията, същите метани ефекти е възможно да притежават стягане и скулптуриране на коремчето, областта на бедрата, задните част или бицепсите. В допълнение, чрез мезотерапията ще се стигне до махане на целулита и спадане на телесните обиколки. Вече знаете, че, ако искате хубаво и релефно тяло, мезотерапията ще ви бъде от голяма полза за осъществяване на нужните параметри.

мезотерапия 2
мезотерапия

Какви са рисковете за подлагане на мезотерапия?

Както при всички практики, за мезотерапията , разбира се, са ясни малко рискованости. Става дума основно за точно определени групи от хора: жени, които са бременни и кърмещи жени, страдащи от рак и усещащи редовно сърцебиене или припадъци. При тези случи не е ок ползването на мезотерапията като вариант. Разбира се, са известни и друг вид проблеми, за които непременно трябва да се консултирате с вашия медицински довереник. Точно такива са познати алергии или пък провеждано лечение със вещества за съдоразширяване. Ако са за вас, разкажете ги със съответния лекар, за да успеете да изговорите екипно шансовете и рисковете при хипотетично слагане на процедура по мезотерапия.

мезотерапия 3
мезотерапия

На какъв брой манипулации по мезотерапия е добре да се доверим?

Обикновено техниките по мезотерапия се правят в пакети от 2 или 3 за зоната на лицето и от 4 до 10 за тялото . Разбира се, акуратният брой на същите практики се обвързва много от личните ви претенции и особености. Времето между отделните сесии по мезотерапия може да се изменя в рамките на 3 седмици. След затваряне на съответната сесия по мезотерапия с вече уговорените на брой процедури, нова сесия се прави минимум след 180 дни. Внимателно разисквайте с избрания от вас човек бройката на сеансите по мезотерапия и търсените крайни постижения. Също фиксирайте система за тяхното правене, адекватна не само на вашия дневен план и потребности, но и на изискванията за ефективност на мезотерапията.

мезотерапия 4
мезотерапия

Как да разпознаем положителните страни на мезотерапията?

При положение че научихме почти всички от употребите на мезотерапията, настъпи моментът да групираме и най-главните ѝ плюсове за клиента/ всеки клиент. Те стартират от относително елементарната за за инжектиране и безболезнена актвивност на мезотерапията, и отговарят за чудесните резултати върху кожата и нашия външен вид, постигнати от нея. Вижте точно сега поради каква причина мезотерапията се явява най-доброто решение за всички:

1. Мезотерапия: процедура без болка – основното, което се оказва мезотерапията, е вкарване витамини и ценни субстанции в проблемна област от нашето тяло и лице. Популярната практика е елементарна за правене и паралелно напълно безболезнена за хората. Ето защо няма нужда да мислите за появяване на болки или някакви гадни усещания по време на мезотерапията. Единственото нещо, което може да почувствате, е леко убождане или прекалена топлина в проблемната област.

2. Мезотерапия: липса на риск за вашето здраве – добавяме доста важно преимущество на мезотерапията, с което трябва да сте наясно. Мезотерапията не е свързана с нула значителни нежелани реакции или рискове за здравето. Хиалуронът, витамините и общо взето подхранващите субстанции, необходими на мезотерапията, не носят опасност за човешкия организъм и се възприемат безпрепятствено от него. Затова има малък шанс от проявяване на алергични реакции и други подобни неискани последици.

3. Мезотерапия: ефективност – естествено, резултатността е най-търсената характеристика от съвременната разкрасителна процедура. Бъдете спокойни, че мезотерапията ще ви удовлетвори. Техниката по мезотерапия е благоприятно средство за продоляване на различни кожни неприятности – като се тръгне от стареенето на кожата и недостиг на пластичност, и свършим с акне/ проблеми с акне, петна. Освен това, мезотерапията работи перфектно в посока топене на натрупаните мазнини и усъвършенстване на формата и положението на определени области от всяко тяло. Без значение дали говорим за лицето и кожата или пък различни части от тялото, мезотерапията дава пълна гаранция за качествени и полезни постижения.

4. Мезотерапия: още облаги – както стана ясно в „Мезотерапия – основни качества и действия“, мезотерапията може да бъде идеална за тялото на човек в много нива. Заради това, избирайки мезотерапия за махане на червенини и петна, вие ще усетите и други полезни последствия. Да, мезотерапията спомага за по-качественото кръвообращение към работената зона. Също така, напълно вероятно мезотерапията да изиграе значителна роля за намаляването на различни болежки и мускулни проблеми в зоната. Предпочитайки мезотерапията, вие тръгвате към приближаването до силно, релефно и изящно тяло.

5. Мезотерапия: резултати с дълготрайност – обикновено резултатите от мезотерапията са ясни най-рано седем дни след първата процедура. В зависимост от проблема, който се третира, се извършват една-две процедури по мезотерапия на година. Всяка една манипулация по мезотерапия се съпътства от подсилващи терапии през определен период от време. Мезотерапията обещава доста продължителни реакции към цялостния вид на кожата. За тази цел обаче и вие трябва да положите усилия. Стабилните следствия от мезотерапията вървят паралелно със следване на определен режим на хранене и водене на здравословен начин на живот от всички клиенти. Поради тази причина препоръчваме да бъдете разумни към здравето и външния ви вид, за да насладите в действителност максимум ефект от мезотерапията като процес.

мезотерапия 5
мезотерапия

Каква роля изпълнява хиалуроновото вещество в мезотерапията?

Както вече споменахме дотук в текста, съвместно с всички ценни субстанции, в мезотерапията се ползва и хиалурон. Същата се оказва безспорно идеална опция не изолирано за мезотерапията, също така и и за много техники в естетичната козметика. Налице са немалко причини за това. На първо място, хиалуронът е категорично естествена субстанция, която се синтезира от всеки организъм в нормално състояние. Също така киселината притежава типични свойства за задържане на хидратирането на кожата, засилване на здравината ѝ и отдалечаване от процесите на старееене. Ето още веднъж главните преимущества на хиалуроновото вещество, които превръщат нейното ползване в мезотерапията така ефикасно за клиента:

1. Не вреди на хората – хиалуроновата киселина се явява вещество, образуваща се в телата ни. Това прави нейното инжектиране през мезотерапията напълно безобидно. Хиалуроновата киселина се абсорбира особено бързо от нашето тяло и не причинява никакви сериозни алергични състояния или други странични реакции. По каква причина е хубаво за хората инжектирането на хиалуронова киселинна субстанция с мезотерапия или други козметични процедури? Уви, с всяка следваща година процесът на получаване на киселина с хиалурон, за който говорихме, значително се забавя. Това се отразява отрицателно на образа, здравината и хидратирането на кожата. Добиването на още количества хиалуроново вещество със съдействието на мезотерапията помага за поддържане на младежкия вид на кожата и отърваване от най-различни кожни проблеми.

2. Навременни и ефективни постижения – вкарването на хиалуронът в мезотерапията и другите козметични практики води до навременни и ефективни следствия за клиента по отношение положението на кожата му. Въпросните моментални и ефективни следствия се случват при всякакъв вид поставяния на хиалуроновата киселинна субстанция в това направление. При положение че се касае за цялостно подновяване на кожата, по-доброто ѝ хидратиране или пък махане на всякакви бръчки, хиалуронът ще работи отлично. Същите свойства на хиалуроновата киселинна субстанция я правят така желана и използвана в сесиите по мезотерапия. Абсолютно сигурно е, че мезотерапията с киселина с хиалурон ще ви осигури търсените ефекти и ще усъвършенства видимо цялостния изглед на всяка кожа.

3. Продължаване на добрия ефект – още едно твърде ценно следствие на киселината с хиалурон, каращо я да бъде много удобна за мезотерапия и разни козметични манипулации. Доброто действие на хиалуроновата киселина на кожата ни се запазва за достатъчно удължен период от време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След завършването на споменатия период, без проблем може да се реализира допълнителна сесия по мезотерапия или всяка друга козметична процедура с участие на хиалуронова киселина, за да се запази качественият и хармоничен външен вид на кожата.

4. Лесно и безболезнено поставяне – и не на последно място, процесът по инжектиране на хиалуроновото вещество в организма е много бърз и едновременно с това без болезненост за нас. Чесо той се случва за максимум 15 минути. Без значение дали се говори за мезотерапия, попълване на бръчки или разнообразни манипулации със специалното участие на хиалуронова киселинна субстанция, няма наличност на болезненост или неприятни действия за човек. Както обяснихме, само може да получите чувство за боцкане или усещане за повече топлина на въпросното място. Тези усещание доказано приключват почти веднага след завършване на процедурата.

В Аестетика клиник ще сте абсолютно сигурни за качеството и безопасността на прилаганите манипулации по мезотерапия. Нашите професионалисти се отличават с доказана квалификация и богат опит в тази област, а продуктите, които използваме за мезотерапията, са само и единствено на най-добро ниво. Повярвайте на Аестетика клиник и ще се сдобиете с идеални ефекти спрямо хубавия и запазен външен вид!

Мезотерапия
Действително ли сеансите по мезотерапия са безболезнени?
Мезотерапия – какво ще ви посъветваме
Мезотерапията – добра процедура от главата до петите
Какви са рисковете за подлагане на мезотерапия?
На какъв брой манипулации по мезотерапия е добре да се доверим?
Как да разпознаем положителните страни на мезотерапията?
Каква роля изпълнява хиалуроновото вещество в мезотерапията?