протеини

протеини

Какво представляват протеините?

Протеините са естествено съществени макромолекули, които са смес от аминокиселини. Те изпълняват съществена функция в правилния растеж и функциониране на човешкия организъм. Всъщност протеините изпълняват дейността на един от структурните конструктивни компоненти на които и да е живи клетки. Дейностите , които извършват в системата , са изключително важни и особено разносъставни . Тръгвайки от конкретно основни такива, свързани с строежа на клетките, и стигайки до образуването на натурални опори на тялото и предаването на кислород до тъканите. Организмите ни имат възможност да синтезират част от аминокиселините, участващи в произвеждането на протеините, но различни подобни е нужно да поемаме от външни източници. Те биха била хранителните продукти, изпълнени с протеини, или множеството протеинови хранителни добавки, които се предлагат на пазара .

Произход на протеина

Преди да разгледаме ефекта и предимствата на протеините за човешкия организъм, ще видим историята на тяхното откриване и извеждане като единични елементи . Френският химик Антоан Фуркроа е първият, който ясно разделя протеините от другите прочути органични елементи . Това става през далечната 1789 година. След много проби, направени през съответния етап , Фуркроа обуславя албумина, фибрина и желатина като единични частици с животински генезис. После познанието отделя по-голямо внимание на този раздел вещества и започва да се разкрива повече информация за тях. Понятието „протеин“ е установено за първи път през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. По този начин той обобщава фибрина, албумина и други производни елементи . Берцелиус разкрива и тяхната служба като структуросъставни за живите клетки вещества. Мисията му след това бива продължена от други редица учени , които етапно разучават синтезирането и химичния състав на протеините, както и сходни техни дейности и функции в човешкия организъм.

протеини 1 Най-добрите
протеини

В кои вещества има големи степени протеини?

За да взимаме нужната ни ежедневна доза протеини, е полезно да осъзнаваме кои хранителни продукти са богати на тази група елементи. Страхотно е, че съвпадащите храни са доста разнообразни . В този смисъл , за да приемате протеини, не е нужно да стартирате някакви твърде прецизни режими. Необходимо е само да запазвате сравнително уравновесено хранене, което ще ви даде потребните полезни витамини. Нека да разгледаме кои храни е полезно да съчетава подобно балансирано хранене:

– телешко месо – освен факта, че е добро на вкус , телешкото месо осигурява на организма значителни количества протеини. Посредством една средна телешка пържола в интерес на истината бихте могли да си набавите приблизително 22 грама от тези вещества .

– риба – рибата е друг важен източник на съществени частици в човека . Първенец по наличие на протеини е рибата-тон, следвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са доста добър пример за закуска. Освен протеини, те са наситени и с стабилно вещество витамини А, D и Е, също и омега-3 мастни киселини. Яйцата биха заситили глада и в същия момент ще ви осигурят достатъчна мощ за деня.

– боб и леща – бобът е сред най-подходящите растителни банки на протеини, няма значение дали ще се приготви в ястие или като салата. Основно съдържание на тази разновидност съединения има и в лещата, като прибавка чрез нея бихте могли да си осигурите и желязо, магнезий и калий.

– ядки – периодичното консумиране на ядки е идеален път за набавяне на протеини. Най-действащи между тях в тази връзка са фъстъците и бадемите, които реално подтискат чувството на апетит .

протеини 2 Най-добрите
протеини

Главно предназначение на протеините

Протеините притежават множество съществено важни предназначения в човешкия организъм . Ако искате да сме точни, реално не съществува дейност в организма ни, който да не е свързан с определен протеин. Предназначенията на протеините са широко различни , но ще пробваме да ги презентираме в няколко базови групи.

– определящи функции – определящите функции на протеините се познават от една тяхна много специална индивидуалност . Това е възможността на протеиновите молекули да се сливат заедно, за да съградят единичните клетъчни единици – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините взимат участие в граденето и поддръжката формата на клетката, разбира се и в нейната същностна система. Най-важният структурен протеин в нашия организъм е колагенът. Той има значителна функция в построяването на костите , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от съществено естество за скелетно-мускулния апарат и заниженото им количество със сигурност довежда до появата на деликатни ситуации в него.

– запазване на електролитния баланс – протеините също така разполагат с немалко свойства , помагащи за съхранението на електролитното равновесие или pH баланса в системата. Хранителните вещества и напитките , които приемаме постоянно , умеят да променят тези нива . А това води до тежки хронични заболявания . Конкретно протеините защитават тялото ни от подобно недобро въздействие , като помагат за равенството на електролитния баланс.

– укрепване на имунната система – може да се каже , че протеините са базовата хранителна единица, която уравновесява рутинната дейност на имунната система. Коя е точната мисия на човешката имунна система? Да препраща антитела за балансиране на проникналите в организма вируси и микроби . Е, този тип антитела по своето устройство в интерес на истината представляват протеини. Поради това обстоятелство е от толкова видно значение да даваме на имунната си система с нужното количество протеини, за да успее тя да функционира ефективно и да ни предпазва от разнообразни заболявания .

– транспортиращи действия – протеините изпълняват основна роля и в транспортирането на хранителни вещества в системата. Те изпращат до клетките градивни за тях съставки – витамини, соли, желязо и хемоглобин. Благодарение на тези процеси е възможно доставянето на кислорода в клетката и след това изкарването на въглеродния диоксид от клетката.

– каталитични функции – протеините, които играят ролята на стабилни стабилизатори в нашия организъм, се наричат ензими. Те забързват процеса на разграждане на хранителните частици до по-минимални и приложими частици. Ето как тези протеини значително усвояват времето за задвижване функцията на храносмилане. Притежаването на необходимото количество ензими в системата е от голямо значение, понеже при намаляването им е възможно да възникнат възможни оплаквания с храносмилането.

– отразяващи функции – като част от сместа на сложните биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините участват в дейностите на междуклетъчна и междутъканна обмяна. Всъщност, те изпълняват службата на определени вестители в човешкото тяло . Случай за подобен протеин е инсулинът, който изпълнява важна функция в синхронизацията на метаболизма.

– сензорни функции – една от мисиите на протеините, за които сигурно се чува най-малко. Всъщност част от протеините поемат действието на молекули, отговарящи на характерен вид сигнали. Често такива протеинови сензори са вградени в клетъчните мембрани. Тяхната роля е да разгадават молекулните сигнали, получени от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко възбуждане вътре в човешките клетки и органи се получава използвайки т.нар. двигателни протеини. Конкретно това е валидно и общо за активността на организма . Като пример за двигателен протеин сме способни да предложим немалко. Той се помещава в мускулната тъкан и оказва влияние върху неизменните им свивания , чрез които се реализира свиването на скелетната мускулатура и преместването на тялото в пространството.

– резервни функции – и не на последно място , в конкретни варианти може протеините да бъдат използвани от човека като основен ресурсен източник . Разбираме предимно ситуации , при които човешкото тяло чувства недостиг на въглехидрати. Този тип протеини, осъществяващи запасна функция свързана с предаването на сила, са казеинът и овоалбуминът.

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – сигурност и ефективност на конкурентни стойности

В асортиментите на Ready for life бихте могли да се спрете на многообразие протеини и протеинови продукти, елементи от редиците на световни и гарантирани марки за фитнес добавки. Те не само ще ви осигурят чудесно поддържано тяло, но и ще ви подкрепят за запазване в перфектно здравословно ниво. В допълнение , при нас можете да си поръчате тези първостепенни протеини на наистина изгодни ценови категории. Вижте най-добрите опции от разреда „Протеини“, селектирани за вас :

1. Blade Sport Protein Concentrate – водим начало с този висококачествен прахообразен протеин . Продуктът се състои от 87% суроватъчен протеин и е подходящ за постоянно движещите се . Всяка консумация на Blade Sport Protein Concentrate снабдява тялото ви 21 грама протеин. Още и , хранителната добавка съдържа голямо количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Както вероятно знаете , тази разновидност аминокиселини, популярни под съответното название BCAA, са действително помагащи за който и да е ежедневно активен индивид. Как да поемате протеиновия продукт? 1 цяла мерителна лъжичка смесваща се в 200-250 мл вода или мляко. Такова количество обикновено се приема преди и след натовареност , но за по-голям ефект можете да имате и още един прием при ставане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – напълно натурален гейнър, функциониращ за стабилно заздравяване на мускулната тъкан . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко групи протеин с значителен биологичен потенциал , образувайки огромен анаболен ефект. Също така , с помощта на въглехидратите, във формулата на, протеинът е и наистина добър източник на мощ за системата на организма. Всеки прием от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer е съставена от 56 грама протеин и около 230 грама въглехидрати, което го прави един от най-добрите гейнъри на пазара . Средно да се поема ½ доза сутрин ½ доза след спорт .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – съставен от първостепенен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно съдържание . С цялостен тип продукт ще ви спомогне за повишаването на мускулната си маса, разбра се да запазите вашите мускули впоследствие . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е проверен от множество независими лаборатории и притежава редица удостоверения за качество. Освен това съществува в уникални вкусове, включващи Шоколад и Бисквитки с крем. Препоръчително е да изпивате 1 мярка 25 грама при ставане на гладно и 1 лъжица след активизиране. За по-скоростни отражения, можете да сложите и допълнителна доза от протеиновия продукт преди спорт или по-късно нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – сигурен протеинов продукт, създаден от широкопопулярна фирма за спортни хранителни вещества Myprotein. Доставя на тялото по 82 грама протеин на всеки 100 грама суха материя . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured съдържа ниско ниво на мазнини и лактоза, но пък е наситен на калции и нужните аминокиселини. Добър избор както за професионалисти , така и за всички , които просто си придържат здравословен живот. 25 грама от праха се разтварят в 150-250 мл вода или мляко. Тази мяра препоръчително се приема до половин час след спортуване, но ако се нуждаете , можете да я осигурявате и във всяко друго време .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – допълнителен вариант от марката Myprotein, което пък е подготвено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е смес от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Дава на човешкия организъм над 22 грама протеин на доза , както и пълния спектър от есенциални аминокиселини. Продуктът има много добро въздействие върху изграждането на мускулната маса и хода на набавяне на важните хранителни частици от организма . Една доза от Myprotein Vegan Blend Flavoured се полага в 150-250 мл вода или сок, като е добре да се пият 2 или 3 такива разтвори дневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – страхотен и за рутинно трениращи , също така и за такива които желаят да повишат дневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate е съставен от се състои от единствено и само първокласни протеин изолат и хидролизат от най-сигурни източници. Всяка доза от 25 грама гарантира на тялото 21 грама чист протеин. Протеинът стимулира развитието на изчистената мускулна маса и действието на анаболните действия в човека. Добре е дневно да се изпиват по 2 дози – 1 ставайки и 1 след трениране .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съставена от качествени протеини от пет разнородни източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Съдържа всички аминокиселини, потребни за бързото и ползотворно изграждане на активна мускулна маса. Също и , протеиновият продукт има разновидности в прекрасни вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря съвсем лесно във вода. Подобно на предното ни предложение , се взимат по 2 дози на ден – 1 сутрин и 1 след дейности .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – привършваме с още една протеинова стока на английската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съдържа хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той забърза скоростното и полезно завишаване на мускулна маса, така и по-лесното съвземане на организма след интензивни спортове . Няма лактоза, а процентите на захар и мазнини в сместа са значително занижени . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured осигурява на организма 22 грама телешки протеин и разширен хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Съветваме да се взима по 1 доза сутрин и 1 доза след спортуване . За преследване на топ резултати , можете да вземете и още една доза от протеиновия продукт между храненията .

Разгледайте каталога на Ready for life и селектирайте най-качествените протеинови продукти на съвсем конкурентни цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Какво представляват протеините?
Произход на протеина
В кои вещества има големи степени протеини?
Главно предназначение на протеините
Протеините на Ready for life – сигурност и ефективност на конкурентни стойности